Flaş Haber Yeni

BAİB BAŞKANLIĞINA MEHMET ALİ CAN SEÇİLDİ

BAİB BAŞKANLIĞINA MEHMET ALİ CAN SEÇİLDİ

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2025 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu, Konyaaltı ilçesinde bulunan Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde yapıldı. Seçimde Burdurlu iş insanı Orhan Çiçek, Batı Akdeniz Yönetim Kurulu’na seçildi.

Toplam 1236 geçerli oy kullanılan seçimi Turkuaz Liste ile yarışan ve 624 oy alan Mehmet Ali Can kazandı. Kırmızı liste ile BAİB yönetimine aday olan Ramazan Keskin ise 612 oy aldı.

2025 Yılı Olağan Genel Kurulu'nda seçimlere geçilmeden önce gündem maddeleri görüşüldü. Genel Kurul Divan Başkanlığına Lider Gübre Tar.Ürt. ve Paz. San. Tic. Ltd.Şti. yetkilisi Hakan Pakalın, Katipliklere ise Endafood Yaş Sebze Meyve Gıd. San. ve Tic. Ltd. Şti. Yetkilisi Deniz Uğur ve baysa dış ticaret Ltd. Şti yetkilisi Selçuk Baysarı seçilmiştir. Başkanlık Divanı'nın seçilmesinin ardından, 2025 yılı çalışma raporu, bilanço hesapları, gelir-gider hesapları, denetim kurulu raporu görüşülüp kabul edildi. Daha sonra yapılan oylama ile de BAİB Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ibra edildi.

Demokrasi şöleni şeklinde geçen BAİB seçimlerinde firma temsilcilerinin oyları ile Başkanlık görevine seçilen Mehmet Ali Can, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Seçimler sadece bir rekabetti. Bu rekabet kıran, döken, uzaklaştıran değil, güçlendiren, geliştiren, ileri taşıyan bir rekabettir. Bugün yarışırız ancak yarın yine yan yana yürür, omuz omuza mücadele ederiz” dedi.

Seçimin geride kaldığını ifade eden Mehmet Ali Can, "Seçimi bitirdik. Şimdi projelerimize başlama zamanıdır. Amacımız Batı Akdeniz ihracatı hak ettiği yere çıkarmaktır. Bunun için de çalışmalarımıza start vereceğiz. Bu vesileyle ekip arkadaşlarımıza fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçte her zaman yanımızda olan, tecrübelerini bizimle paylaşan, Başkan Ümit Mirza Çavuşoğlu'na da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAİB Başkanı Mehmet Ali Can'ın Yönetim Kurulunda; Abdullah Bulut, Akın Veziroğlu, Aykut Acun, Harun Oran, Harun Öztürk, Mehmet Erdoğan, Mustafa Küçükyaman, Onur Öztürk, Orhan Çiçek ve Recep Uğur yer alırken, Denetim Kurulu'nda Ahmet Tekin, Ebru Kocaacar ve İsmail İnanç yer aldı.

Burdur iş adamı Orhan çiçek yaptığı paylaşımı

Orhan çiçek sosyal medya hesaplarına yaptığı paylaşımda şunları kaydetti.

“Batı Akdeniz Yönetim Kurulu’na seçilmiş olmamızdan büyük bir onur ve gurur duyuyorum.

Bu önemli görevi bizlere layık gören başkanımız Mehmet Ali Can ‘a gönülden teşekkür ediyorum. Bugüne kadar büyük bir özveriyle yürütülen hizmetlerin ve ortaya konulan emeğin farkındayız. Devraldığımız bu bayrağı daha ileriye taşımak, bize duyulan güvenin en güçlü karşılığı olacaktır.

Sorumluluğumuzun bilinciyle; bölgemizin ekonomik gücünde önemli bir yere sahip olan maden sektörünün gelişimi için gerekli adımların atılması, üretim kalitesinin artırılması ve uluslararası rekabet gücümüzün daha da yükseltilmesi adına ekstra gayret göstereceğiz. Sektörümüzün karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler üretmek, iş birliklerini güçlendirmek ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamak önceliklerimiz arasında yer alacaktır.

Birlik ve beraberlik içerisinde, ortak akıl ve istişare ile hareket ederek Batı Akdeniz’i ve ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışacağız.

Destek veren, güven duyan ve yanımızda olan herkese bir kez daha teşekkür ederim.”

Halil İbrahim Kara